Halloween Make Up - Sår 3


2010-11-28

På Emma fannsn det tyvärr knappt några bilder.. Men jag visar dom jag har!
Emma fick sår vid nyckelbenet, i pannan och på kinden.


Emma - KöttsårEmma - På festen


Jonas, Carolina och Emma

Halloween Make Up - Sår 2


2010-11-28

Jonas fick ett stort sår över bröstet samt ett över hela ansiktet (men det finns det inga bilder på tyvärr :-()
Just ja! - Det var meningen att det skulle vara cleana sår då det inte var någon zombie-look vi var ute efter.


Jonas - Lim och toapapperJonas - KöttsårJonas - Röd ansiktsfärg smackas påJonas - Geléblod påJonas - Resultat

 


Jonas och Carolina - Snyggingar!


Halloween Make Up - Sår


2010-11-28

Sitter hemma hos Carolina nu! Tänkte att jag skulle passa på att sno bilder från Halloween när jag sminkade dom. Så här kommer en rad med bilder på köttiga sår.

Carolina fick sår i pannan, ett diagonalt köttsår samt vampyrbett!


Carolina - Grunderna är gjordaCarolina - På med mer lim


Carolina - På med puder för att få det hudliknandeCarolina - Flikar upp såret för lite mer effekt


Carolina - Geléblod påCarolina - Diagonalt köttsår + sår i pannanCarolina - Sår i pannanCarolina - Effekt med skruv i såret samt vampyrbett!Carolina - VampyrbettCarolina - Resultat


Strukturera mera


2010-11-27

Tada - Har fått lite struktur på min blogg! Tack vare Amanda.
La precis in de flesta inlägg i mina nya kategorier, hope you like it :-)
... Tänkte även börja döpa mina inlägg till något mer intressant, förändring är bra!

Kategorier

Penslar och borstar


2010-11-27

Det här är mina make up verktyg!
Och nej, man behöver absolut inte ha så här många penslar och borstar som jag har. Det är overkill. Fast jag kan tycka att det är smidigt att ha så många när jag är ute och sminkar folk/mig själv. Bra med dubletter så man slipper göra rent dem mellan varje sminkning.


32 delars set (köpt i ny frp från tradera) + 4 penslar från kicks inmosade

 


14 delars set - från plusgymnasiet


Tvätta penslar och borstar


2010-11-27

Idag är det lördag och imorgon är det söndag... Men inte vilken söndag som helst, det är ju första advent som vi alla vet (hoppas jag). Hemma hos oss betyder det att lördagen är en städ- och pyntdag.
Tack vare att jag har dragit på mig en hejdundrandes förkylning och varken kan svälja eller andas så slipper jag undan städ-delen. Tack kära föräldrar!

Men eftersom det ändå är en "fixar dag" idag så tänkte jag passa på att göra lite nytta ur min säng-position! En lugn men väldigt viktig sak som man borde ha som rutin! Alla mina sminkpenslar, borstar, svampar m.m ska göras rent. Tänkte berätta hur man gör rent alla olika verktyg för er som kanske inte har kläm på det.

Det finns två olika material som penslarna huvudsakligen är gjorda av: Naturhår och syntethår. Det här måste man ta hänsyn till både när man använder dom till olika produkter och när man gör rent dom.


Exempel på borstar och penslar av naturhår

Verktyg som är gjorda av naturhår används till exempelvis: Puder, rouge, ögonskugga - Alla "torra" produkter

Man gör rent dem med vanligt schampo. Hur lätt som en plätt! Precis som när du tvättar ditt egna hår, så tvättar du också penslarna! Om du upplever att penslarnas hår blir spretigt och står åt olika håll kan du applicera lite lite balsam som du sedan sköljer ur.
Här räcker det med att torka av överflöd av produkt direkt efter användning och sedan göra rent varannan vecka! Eftersom det är torra produkter du använder så samlas inte bakterierna lika fort och i samma mängd.


Exempel på borstar och penslar av syntethår

Verktyg som är gjorda av syntethår används till exempelvis: Foundation, concealer, läppstift/glans - Alla "feta/kletiga" produkter
Man gör rent dem med vanlig såpa. Inga konstigheter!
Du bör göra rent syntetpenslar du använt till feta produkter direkt efter användning då det annars samlas en mängd snuskiga bakterier i din pensel som sedan överförst till nästa person du använder den på. Eller dig själv om fallet är så.
Tänk på att du är extra noga med att göra rent penseln om du precis sminkat över någon typ av akne eller blemma. Tro mig, jag har åkt på det många gånger...

Viktigt att tänka på innan du gör rent dina syntetpenslar. Ta ett papper och pressa ur överflödet av den feta produkt som finns kvar i penseln. Det kan bli svårt att göra rent penslarna annars.


Hur ofta bör man göra rent sina penslar?

 

Tänk också på torkningen av dina penslar och borstar! När du tvättat dem bör du klämma ur vattnet - men torka inte med en handduk. De blir spretiga, ruffsiga.. Ja nästintill förstörda och oanvändbara!
Under själva torkningen så formas dina penslar. Därför bör de ligga vid en bordskant (eller liknande) med sina huvuden utanför kanten så att de kan torka fritt fårn alla håll och kanter!


Såhär ska dina verktyg ligga och torkaSvampar och puffar tvättar du enkelt i tvättmaskinen!
Ögonfransbörjare gör du rent med såpa och vatten - torka den torr
Pennvässare gör du också rent med såpa och vatten - torka den torr (så bladet inte rostar/blir slött)

Kommer inte på så många fler verktyg just nu. Men om ni gör, eller har några frågor - let me know!


Frost and Snow - Make Up


2010-11-27

Igår kväll, ca 23.00, så var jag så rastlös att jag spontat gjorde en snabb sminkning inspirerad av Make up stores visning som jag var på igår eftermiddag. Deras nya smink kollektion heter Frozen Diamond och visades upp i köpcentret Vågen i Örebro igår eftermiddag.
Det var så underbart att se, jag blev tagen med storm! Alla modellerna bar så otroligt fina klänningar, och inte tala om sminkningarna och håren. Kimberly och Felicia ifrån Plusgymnasiet var två av alla modeller. Och Emma som kommer ifrån Arboga var en av Make up artisterna. Alla gjorde ett grymt bra jobb! Bilder kommer senare.


FROST AND SNOW -


FROST AND SNOW -


torsdag kväll 4


2010-11-25

Tänkte ta ett inlägg med enbart före och efter bilder!
Alltid roligt att se hur mycket lite smink faktiskt kan göra :-)Svart sotning med guldglitter fransar


Lila sotning med eyeliner


Lila och svart sotning!
torsdag kväll 3


2010-11-25

Och här kommer sotning nummer två, på det andra ögat!
Valde att sota i en lila ton, för omväxlingsskull.. Man ser ju så många svarta och bruna sotningar, men det här tycker jag är minst lika snyggt! Om du har gröna ögon så framhävs dom lite extra också.


1. Ögonskuggsprimer - Applicera ett tunt lager av primern på det andra ögonlocket


2. Ögonskugga - Applicera även här ögonskuggan genom att "pressa på" den. Mitt över ögat samt i globlinjen.


3. Ögonskugga - Använd en mörkare färg och applicera längst ut på ögat, som ett < ungefär, haha. Hoppas förklaringen duger. Se bild också!4. Tona - Tona in skuggorna i varandra med penseln du precis använt. Applicera en ljusare nyans i ögonvrån och sudda inåt mitten.


5. Sudda - Sudda ut skuggans skarpa linjer ordentligt uppåt och utåt! Använd en mindre pensel och applicera skugga under ögat med fokus längst ut. Använd den mörkaste skuggan. Sudda in skuggorna ovan och nedan i varandra.


6. Eyeliner - Lägg eyelinern tunt längst övre fransraden och låt den fortsätta en liten bit utanför ögat, avsluta med en böj snett uppåt. Lägg också eyeliner tunt längst undre fransraden!


7. Mascara - Applicera mascara. Lägg en ljusare ögonskugga precis under ögonbrynet och tona in med den mörka för en highlightning effekt!


8. Ögonbryn - Fyll i ögonbrynen. Sudda ut eventuella skarpa linjer!


RESULTAT! - Som sagt .. Kameran suger! Men såhär blev sotningarna. Hoppas ni testar! :-)

torsdag kväll 2


2010-11-25

Tack Malin! Här kommer en av två olika sotningar :-)


1. Lägg en bas! - Jag har använt foundation, concealer och puder


1. Lägg en bas! - Jag har använt foundation, concealer och puder2. Ögonskuggsprimer - Applicera en kletig primer innan du börjar med ögonskuggan


2. Ögonskuggsprimer - Se till att inte få ett för tjockt lager med primer,
det gör att ögonskuggan klumpar sig och blir svårare att skugga senare3. Ögonskugga - "pressa dit" skuggan på hela ögonlocket, som på bilden, med en skumgummi pensel
Inte längst in i ögonvrån eller längst ut4. Under-ögonskugga - använd en snedställd tunn pensen som du blöter och doppar i skuggan, applicera skuggan tjockt längst ut vid ögat jäms med franslinjen, tunnare ju längre in mot ögonvrån du kommer


5. Sudda - Använd en ren pensel och sudda ut de skarpa linjerna. Sudda mycket, lite uppåt brynet för att få en fin toning. Applicera lite guldig skugga i ögonvrån


6. Sudda-under ögat - Gör precis likadant som ovan, fast under ögat och med en mindre pensel som har lite färg på sig. Tona ihop det med skuggan på sidan av ögat som kommer ovanifrån.


7. Eyeliner - Applicera eyeliner längs övre fransraden och innanför undre fransraden, som på bilden


8. Skugga - ta en stor pensel och packa på yttligare lite skugga för att förstärka


9. Ögonbryn - Fyll i ögonbrynen med ögonbrynspenna/skugga


10. Mascara + glitter - Applicera mascara som vanligt, men snabbt innan den torkar tar du en torr pensel och doppar i glittret och försiktigt applicerar på ögonfransarna! Jag har på både undre och övre, men det är smaksak!


RESULTAT! - Självklart kan du använda dig av vilka färger som helst! :-)


PRODUKTER från vänster - Max Factor 2000 Calorie Mascara (curved brush), Max Factor Eyebrow Pencil, Rimmel London Exaggerate Eyeliner, Finkornigt Guldglitter (vet inte vart det kommer ifrån), Makeupstore Microshadow Jubilee, Makeupstore Hightechlighter Cleo, E.l.f Mineral Concealer (använder ett tjockt lager unter ögonen in case of ögonskuggs-avfall), 120 Warm Eyeshadow Palette (från Kosmetikan.se)

torsdag kväll


2010-11-25

TACK för era kommentarer om förslag och önskemål! Super duper roligt!
Ska börja redan nu.. Tar dom mindre avancerade först då jag väntar på lite nytt smink som ska anlända i postlådan! Samt möjlighet att ta foton med en bättre kamera än min webcam. Tänkte börja med Malins! Sotar ena ögat svart, och andra ögat.. Det får vi se, en suprise! ;-)


amanda om onsdag kväll:
en snygg men lättgjord partysminkning ;)
25 November, 14:07
Anonym om onsdag kväll:
super fin blogg! kan du visa hur man ska sminka sig för att ögonen ska se större ut?
25 November, 12:56
Malin (wah___@hotmail.com) om onsdag kväll:
okej du kan väl visa typ sotning av ögonen? :D eller har du redan gjort de? minns fan inte.. haha
24 November, 21:13
sofia om onsdag kväll:
kan du inte testa att göra en riktig "vinter" sminkning? alltså massa vitt, typ "isdrottning", som hon drottningen i narnia, fattar du? fast snyggare. haha vore kul :D krya hih

onsdag kväll 2


2010-11-25


Blev en enkel sminkning med brunt och guld som utgångsfärg på skuggorna.
Applicerade lite glitter på läpparna för att göra det lite annorlunda!
Och nej, här kommer det inte fler bilder.. Har inga bättre bilder, kasst jag vet!

 

Och tack för förslagen/tipsen/önskemålen!
Blev direkt mer peppad på att sminka.. Kommer med bilder imorgon! :-)


onsdag kväll


2010-11-24

Igår och idag blev jag sjuk.. Längesen sist! Så det var väl dags nu i guess..
Har så otroligt tråkigt och brist på fantasi. Det är inge roligt att sminka när man inte kan visa en rättvis bild på resutltatet! Måste verkligen införskaffa mig en kamera.

Har ni några önskemål om sminkningar och "steg för steg" visningar.. Kommentera för fasen! Jag vet inte vad jag ska ta mig till.. Ska nog försöka komponera ihop något trevligt nu under kvällen och visa senare. Ja, visa i bilder med min kassa webcam!
Tjing, så länge!

måndag morgon


2010-11-22

Har inte kunnat lägga upp några bilder, men nu fungerar det igen! Relativt bra i alla fall, dock har jag problem med att få fram de senaste bilderna som jag tagit.. Jätte skumt.
Men här kommer bilder tillhörande 120 paletten samt primer inlägget.

Här har jag sminkat mitt vänstra öga med bara ögonskuggor från paletten och mitt högra öga med ögonskuggor från paletten också MEN med Make Up Stores High Tech Lighter! Se skillnaden på bilderna.


Vänster öga - Utan high tech lighter   Höger öga - High tech lighter


Vänster öga - Utan high tech lighter  Höger öga - High tech lighter


Vänster öga - Utan high tech lighter  Höger öga - High tech lighter


Vänster öga - Utan high tech lighter  Höger öga - High tech lighter

 

Nu har ni fått sett skillnaden på att använda high tech lighter (primer) och inte göra det när man sminkar sig. Och jag kan berätta att det är många fler fördelar med att grunda med primer.
Färgerna blir starkare, ögonskuggan sitter bättre, lättare att fästa ögonskuggan samt så sparar du otroligt mycket skugga på att använda primer. Du behöver inte använda halva skuggan för att få färg på ögonlocket! Kanon bra.

 

 


måndag kväll 2


2010-11-15

120 palette WARM
Om jag säger såhär... Enligt mig är ALLA ögonskuggor grymma, om du har rätt eyeshadow primer!
Alltså, har du något kletigt på ögonlocket innan du applicerar ögonskuggan är det självklart att det fastnar bättre och att färgen blir starkare! Jag använder mig av MUS (make up store) High Tech Lighter. Den är riktigt klibbig och finns i många nyanser. Min heter Cleo (gulskimrig) och kan beställas online på Kicks. Eller nej, det kunde den inte! Men den finns på Make Up Stores butiker.
Hur som helst så rekommenderar jag paletten varmt! Det finns många fina färger i olika nyanser. Dock är det inte så jätte många matta ögonskuggor, de flesta är lite skimmriga.


 


Doppade fingrarna i några färger för att ni ska kunna se hur pass pigmenterade dom är!

 


De vänstra skuggorna är applicerade, som de är. På de högra så har jag använd min high tech lighter under! Kolla skillnaden! Rekommenderar verkligen er att köpa en sån. Du spar på dina skuggor nå så otroligt.

 


Här ser ni också vilken enorm skillnad det blir. Pigmenten syns mycket bättre på vått underlag!


måndag kväll


2010-11-15

Hej och hå!
Som ni vet så hade jag uppskrivning idag.. Klockan 13.30 närmare bestämt!
Körde till Örebro, dränkte ner hela ratten med handsvett. Nervös? Ja en aning. Kom dit typ 12.50, gick tre trappor upp och upptäckte att jag var helt själv där uppe. Inte en enda jävel var där? Hur som helst så gick jag in och satte mig i fotoautomaten och tog några fängelsefoton. Ja, för inte fasen såg man ut som en normal människa på korten. Blev ett liknande foto som det på mitt pass! Alltså ser jag ut som en skrämd, dränkt katt som precis fått något stort uppkört i fel hål!
Okej, nog med inside information. Svettades ner hela körskolans datormus också, förvånar mig inte om den gick sönder efteråt. Kortslutning eller liknande!
Lägsta antalet rätt för att vara godkänd var - 52
Högsta antalet rätt man kunde ha var - 65
Mitt resultat var... Dom dom dom - 61
I MADE IT! Det kom några liter eftersvettning när jag väl fått reda på resultatet, men det var det värt! Nu sitter jag och är nervös för morgondagens uppkörning! Jag menar, hur lyckat är det att det ska frysa på som fan i natt och bli blixthalka till i morgon bitti? Inte så.. Men.. I can handle the situation, tror jag.

söndag/måndag natt


2010-11-15

Dålig uppdatering och kanske lite tråkigt innehåll den senaste veckan, ursäkta!
Men jag har en anledning, som är godkänd, det lär den vara? Håller på att plugga för fullt samt att öva inför min uppskrivning och uppkörning! Körkort, precis. Är på slutspurten nu och har lagt all "ledig" tid till att plugga och köra. Kan till och med avslöja att jag ska skriva upp imorgon och köra upp på tisdag!
Jag lovar att det ska "go back 2 normal" efter jag klarat det. Ska fortsätta med sminkningar, steg för steg, prat om produkter, recensioner osv.

Och yes, imorgon (idag) ska jag slänga in en utvärdering om min 120 palett!

Klockan är tjugo över fyra, mitt i natten, och jag har inte sovit en blund... Jag har legat och skakat och spytt fram och tillbaka hela kvällen/natten då jag är nervös för min skrivning imorgon. Borde inte vara det, jag kan ju allt? Men, så är läget.
Nu ska jag fortsätta och titta på Gossip Girl, som för övrigt är världens bästa serie just nu. God natt på er, sleep tight!


fredag eftermiddag


2010-11-12

Fick precis en fråga, tänkte att jag skulle besvara den här i inlägger och berätta lite :-)

"Caroline: Vet du vart nånstans man kan jobba efteråt? Och är det inte jobbigt att pendla så mycket? Jag funderar på att kanske söka till den linjen i vår när vi ska välja, tror det skulle vara riktigt kul :)"

Här i Örebro på Plusgymnasiet har vi sån tur.. Vi har tre stylistlärare, den ena, Lena är den 3:e bästa nagelteknologen i Europa och 1:a, mästare, i alla moment i Norden! Och tack vare det så får vi en utbildning inom naglar som gör att vi blir färdigutbildade nagelteknologer efter våra tre år här på skolan! Du kan starta din egna salong eller söka jobb på olika salonger som nagelteknolog! Hon vet vad hon pysslar med.

Vår andra stylistlärare heter Victoria och har jobbat som stylist och make-up artist i många många år. Hon har bland annat varit med och sminkat och stylat de som uppträder och är med i melodifestivalen. Hon har varit make-up artist innom modevisningar, photoshoots, filminspelningar, på salonger ect ect. Kommer inte ihåg på rak arm nu vad mer det är. Hon är en grym kvinna och kan sin sak! Tack vare hennes kunskaper och kontakter får vi möjligheten till att göra ett gesällprov och bli färdigutbildade make-up artister efter tre år!

Den tredje och sista stylistläraren är frisör. Hon utbildade sig i 18 års åldern och har sedan dess jobbat som frisör och hårstylist på många olika ställen, hon är grym och vet ALLT om håret, bokstavligen talat. Hon är även utbildad make-up artist och nagelteknolog.

Jag tycker att det är hur bra som helst att vi har tre lärare, som är specialicerade inom var sitt område: Make-up, hår och naglar.
De är ju förstås jätte duktiga på allt annat vi lär oss under årens gång också!

Ursäkta att jag skrev en hel uppsats om lärarna, men jag kände att det var viktigt att berätta! Men nu till frågorna. Vad kan du jobba som efteråt?
DIREKT efter utbildningen, utan att behöva plugga vidare, kan du alltså söka jobb som Nagelteknolog, Make-up artist, Stylist, Butiksbiträde på "finare" kläd/sminkaffärer och så kan du självklart söka jobb på Mc Donalds eller ICA om du har lust med det, men det är inte att rekommendera ;-)
Du kan få jobb på butiker som FACE, Mist Stockholm, Make-up store, Kicks, Gina Tricot, Topshop, MQ, Zara, Åhlens (stockholm) och ja.. Jag kan inte alla finare klädbutiker i de större städerna. Men du har helt klart större chans än många andra att få jobb på de finare butikerna. Och om du utbildar dig till make-up artist eller nagelteknolog kan du självklart jobba med privata kunder, du kan jobba på salong, öppna eget och jobba inom filmbraschen, inför photoshoots, modevisningar osv.. Bara fantasin sätter gränserna :-)
Min fråga till dig är - Vad vill du bli för något?
Är det jobbigt att pendla?
Att pendla fram och tillbaka har både sina för och nackdelar tycker jag. Fördelarna med det är att man får tid att plugga när man åker fram och tillbaka och kanske bara ta det lugnt.
Men okej, det finns flest nackdelar.. Det går ju åt lite tid till pendlingen, det gör det. Sen att SJ alltid har försenade tåg är ju inte så roligt, men den smällen får man ta. Det är helt klart värt att pendla för den här utbildningen. Sen finns det ju ingen som säger att man kanske kan flytta när man märkt att man trivs? Jag håller på att leta lägenhet för fullt nu!
Jag är dock van vid att pendla då jag bor ca 2 mil utanför Arboga också. Så det tar alltid lång tid för mig att ta mig någonstans. Du vänjer dig vid det också :-)


SÖK för fasiken (du kan ju alltid välja bort det om du ångrar dig) och glöm inte våra öppna hus:
- 22 november
- 2 december
Ta med dig kompisarna och kom förbi!

En fördel med att gå här är att vi får otroliga erbjudanden gällande smink, hårprodukter, redskap m.m som vi kan få köpa till ett reducerat pris. Mycket mycket billigare än orginalpriset. Det gillas!


En liten glimt av salongen som vi håller till i om dagarna!


torsdag kväll 2


2010-11-11

När jag kom hem idag fick jag ett facebookmail från sötnosen Kimberly, där hon delade med sig av en länk och berättade om en tävling hon tyckte att jag skulle ansöka till. And I did!
"Vill du bli Sveriges nästa stjärnstylist?" ...
"I nya programmet Stylisterna ger vi nämligen tio hungriga aspiranter möjlighet att lära sig allt om mode och styling. Det blir två månader fyllda med spännande möten och tuffa uppdrag. För en av deltagarna kommer arbetet leda ända fram till en avlönad praktik som stylistassistent på Sofis mode, Sveriges största modetidning."
I rollerna: Sofi Fahrman, Frida Fahrman, Helene Falk, Teresa Grundin

Tävlingen avslutas den 15:e november.
Så om du är intresserad och är 18 år eller äldre - Sök för fasen!
Ingenting är omöjligt.torsdag kväll


2010-11-11

Nu tänkte jag skriva lite om min linje, då en anonym tös ville att jag skulle berätta om den :-)

SKOLAN
Hoppade av Hotell och Restaurangprogrammet för ett år sedan ungefär, jag gick då i tvåan. Bestämde mig för att söka till Stil och trend på Carlforsska i Västerås och till Stylist på Plusgymnasiet i Örebro.
Jag var på studiebesök på Plusgymnasiet både i Norrköping och Örebro, det var ingen tvekan om vad jag skulle välja efter det.
Lärarna: Kände på båda skolorna att de hade lärare som var där för att lära ut och dela med sig av erfarenheter, de var proffesionella och seriösa. De vill helt enkelt att vi ska lyckas! Tyvärr känns det inte så med alla lärare i dagens samhälle.
Kontakter: Sen märkte jag också att de hade ett enormt kontaktnät på båda skolorna. Och som vi alla vet, hänger en riktigt stor del på kontakter.
Studiemedel: Tyckte också att det var ett stort plus att Plusgymnasiet är en pappersfri skola (bra för miljön) och vi får under vår tid låna en dator (macbook) och samla vår information på och slipper dessa löspapper som man ändå alltid bara tappar bort.
Läge & lokaler: Får inte glömma lokalerna och läget på skolan. Det är ljust, fräscht, stilrent och nytt överallt och skolan (i Örebro) ligger precis bakom resecentrum. Så om du pendlar går det hur bra som helst, eller ehhrrmm.. Om vi bortser från SJ, som faktiskt har försenade tåg minst 3 gånger i veckan.
Matsalen ligger på andra sidan vägen, mot stan. Vi äter på en restaurang och får jätte fin mat, mellan 2-3 rätter, och en stor stor stor salladsbuffé! Kalas bra.

STYLIST
Jag går i ettan på Stylistprogrammet. Vad får vi göra?
Make-up: Hittills har vi fått lära oss hur man applicerar
- en make-up bas
- en vardagsmake-up
- läpp make-up
- sotning

Hår: Hittills har vi fått lära oss hur man gör:
- en salongs schamponering
- en spabehandling i form av inpackning
- olika värmetångstekniker
- enkla stylingar
Och just nu håller vi på att lära oss hur man formar och plockar ögonbryn, samt färgar dem och ögonfransarna!

Övrigt:
- Teoretiska kunskaper om hårstråets uppbyggnad
- Färglära (kalla/varma, ljusa/mörka, starka/svaga m.m)
Vi håller på att göra stilanalyser också där vi ska lära oss att se hur en persons kropp är formad och vilka kläder som passar till m.m.

Hoppas inte att jag har glömt något nu! Om du/ni har frågor så är det bara att kommentera inlägget eller maila mig: l_stenstrom@msn.com

Här är poängplanen för stylistprogrammet 2010/2012, för er som tänkt söka!


tisdag kväll


2010-11-09

HEJ HEJ HEJ HEJ!

Jag har myror i brallan, det kliar i fingrarna och adrenalinet går runt i hela kroppen.
Idag var jag, Felicia och Kimberly på casting för en musikvideo. Vi visste att en av oss skulle få rollen och vara med i A.Z musikvideo till hans kommande låt. Vad jag förstod så skulle det bli en riktig satsning på den här låten och videon.
Det bästa var att alla tre skulle få vara med, då det behövdes tre olika tjejer! Inspelningen ska äga rum i slutet av november. Hur snart är inte det?!

Ska erkänna att jag inte visste om vem A.Z var. Han kommer ifrån Örebro och har en grym röst. Skulle själv beskriva hans sång som en blandning mellan Chris Brown, Ne-Yo och Darin. Typ! Har redan fått en favoritlåt, den heter Lights on me och ni kan lyssna på den och fler av hans låtar här!

Vi träffade Arziv (A.Z) och the producer på Örebros mysigaste café Bara vara. De verkade hur lättsamma och bra som helst. Det kommer bli grymt. Spana in hans blogginlägg om oss tjejer här!

söndag kväll 2


2010-11-07


Min Zombie-look till jobbet i går!


söndag kväll


2010-11-07

Hej och hå!

Nu är det söndag.. Och helgen har som vanligt gått alldeles för för för fort. Tror att de allra flesta kan hålla med mig där. Har tyvärr inte hunnit med någon tutorial/steg för steg.. Shame on me!

Igår innan jobbet hade jag ett FULLSMOCKAT schema, verkligen! Skulle hinna med att göra halloweenmakeup på 8 personer plus mig själv.
Det började med 4 killar på dagen, Max Måns, Sebastian och Anton. Det var GRYMT. Alla hade idéer om hur de ville se ut, and together we made it!
Temat var blodiga köttiga snuskiga sår och galna, läskiga intryck! Tack för att ni gav mig jobb, gör gärna om det :-)


Tyvärr tyvärr tyvärr var det här den enda bilden jag fick på killarna!
Hade så brottom iväg till nästa ställe så jag hann inte ta några närbilder.
Hoppas på att dom själva har några bilder som jag kan få sno och lägga upp senare.

 

Som tack fick jag självklart betalt, men även skjuts till Köping!
I Köping väntade Carolina, Emma, Jonas och Patrik på mig. Och vi satte igång direkt då klockan hade hunnit bli mer än jag själv räknat med. Där var det också sår, blod och blåmärken som stod på schemat. Sjukt roligt är det, verkligen!


En bild har jag än så länge.. Och den är på Carolina under tiden vi fixade makeup:en.
Kommer fler inom kort! :-)


En dålig bild på hur jag såg ut.. Kommer fler på mig med! :-)

 


fredag kväll


2010-11-05

Efter många om och men så stressade jag ihop en Zombie make up!
Tyvärr ingen "steg för steg" beskrivning idag heller... Men här kommer resultatet:


Ganska .. död


Blodig


Blodig


Hål i huvudet


onsdag kväll 4


2010-11-04

I'M JUST GONNA DROP A BOMB...
a music bomb!


PART 1.  Softa låtar.. Ni vet, soft.. Fina texter, relativt lugna.. Ja U get the point.
Observera att alla (de flesta) låtar jag lägger upp är riktigt färska. N'JOY :-D

 

1. Laza Morgan - This Girl 2. IYAZ - Fight 4 U
3. Rihanna ft. Drake - What's My Name 4. Rihanna ft. Eminem - Love The Way You Lie Part 2
5. Yound Diction ft IYAZ - Island Girls 6. Flo-Rida - Come With Me
7. Chris Brown ft. Kevin McCall - Deuces 8. IYAZ - Bulletproof
9. Conor Maynard - Yesterday 10. JLS - One Shot
11. Ne-Yo - Round Round 12. Nelly - Just A Dream
13. Far East Movement ft. Ryan Tedder - Rocketeer 14. Daniel Adams-Ray - Gubben i Lådan


onsdag kväll 3


2010-11-03

Eftersom vi kom hem så sent idag så blev det ingen "steg för steg" guid till hur man gör ett sår/skada.
Men ni kan få avnjuta en "före" bild, och några "efter" bilder!
Måste dock påpeka att det här var första gången jag testade att göra sår! Så förvänta er inget stort mega, effektfullt, perfekt köttsår. Jag övar fortfarande ;-)


Före - istället för latex använder jag ett vanligt limstift!


Efter 1 - Öppet köttsår från kind till näsa, med lite blåmärken runt om!Efter 2 - Gjorde ett mindre köttsår på handenEfter 3 - Såg så mesigt ut, så jag gjorde en spricka i läppen och hakan.
Hahaha, tur att man kan bjuda på sig själv.. :-DKÖTTIGT


KÖTTIGT


 


 

Kommer garanterat göra köttsår varje dag tills det där gele blodet är slut!
Håll utkik, kommer en "steg för steg" inom kort.

onsdag kväll 2


2010-11-03

Inte nog med det! Kolla här vad jag fiskade upp ur postlådan när vi kom hem:

Paketet som jag beställde igår eftermiddag/kväll från kosmetikan.se kom redan idag!!!
Jävlar i havet, här snackar vi snabb leverans. Fick betala 51kr för frakten, men ack så värt.
Och själva paketeringen, den var grym. Det var bubbelplast och skumplast i ofantliga mängder.
Inte nog med det, fick med 4 olika prover på hårprodukter! Wehehehey :-)
Rekommenderar starkt att beställa där ifrån! Återkommer med utlåtande om paletten när jag använt den lite mer.

onsdag kväll


2010-11-03

Dagen som jag längtat efter!
Jag körde oss mot Eskilstuna först, när vi efter 1/3 av vägen helt plötsligt fick en knäpp! Jag ville ju köpa geleblod för att kunna sminka sår, och det hävdade mamma att dom inte hade i Eskilstuna då varken Panduro eller liknande affärer finns där (vad hon vet). Så jag vände bilen och trampade gasen i botten och swischade till Örebro och Marieberg istället!
Fick med mig lite hem. Lite nödvändiga saker, spana in vad på bilden!
1. Beige jacka, 599kr, Bik Bok. 2. Svart långärmat t-shirt, 149kr, Gina Tricot.
3. Svarta strumpbyxor, 59kr, Gina Tricot. 4. Lösögonfransar, 39kr, H&M.
5. Brun kajal, 39kr, H&M. 6. Ljust puder, 49kr, H&M. 7. Pärlvit loose eyeshadow, 39kr, H&M.
8. Make up svampar, 25kr, Kicks. 9. Gele blod, 66kr, Panduro.

Hade en himla tur med jackan! Det var helt slut inne på Marieberg.. I alla färger (svart, blå, beige). Jag ville ju verkligen ha den där i beige. Så jag gick fram till en av tjejerna som jobbade där, drog på den sorgsna minen och hundögonen och frågade om dom absolut inte hade någon mer. Då sa hon att det var en av tjejerna på BikBok i stan som hade lagt undan en, i XS (my size, yey!), åt sig själv. Men hon visste inte om hon skulle ha den eller inte. Då ringde i alla fall den här tjejen till dem på stan och frågade och berättade att det var en kund som jätte gärna ville köpa den. Och som ni ser nu, så fick jag det ;-)

tisdag kväll


2010-11-02

Ingen sminkning idag, tyvärr!
Började dagen med ett långt bad, hårinpackning och lite annat trevligt, hehe.
Sen en långpromenad och efter det.. Städning, hela dagen lång. Dock med avbrott då småkusinerna kom och hälsade på och ville ifrågasätta allt jag gjorde och tyckte, haha :-)

Nu på kvällskvisten så har jag gett mamma en spabehandling som vi lärde oss på skolan. Den består av en hårinpackning och en 10-15 minuter lång hårmassage.
Efter det så beställte jag ÄNTLIGEN hem 120 eyeshadow palette, fast inte den "vanliga".. Kände mer för den med lite mer dova och varma färger. Webbutiken Kosmetikan har några olika paletter, spana in!
Återkommer med betyg när den kommit.


Den hinner förhoppningsvis komma innan helgen sa dom.
Perfekt till lördag då det är halloweentema på Hantis där jag ska jobba! :-)

måndag natt


2010-11-02

Gina Tricot


Gina Tricot by findlisa featuring black tops


N
NEW IN
Eller åtminstone för mig som inte undersökt Gina på ett tag.
Party snyggt

måndag kväll 2


2010-11-01

Katt eller lejon.. Välj själv :-)
En katt!
Ett lejon!


måndag kväll


2010-11-01

Halloween make-up, ikväll igen!
Många tjejer brukar ju vilja klä ut sig till Catwoman eller liknande.. Men varför inte ta det till en ny nivå och vara en vildkatt? Eller varför inte ett lejon, med stort tuperat hår till man?
Here's how to do it! ;-)

- 1. Före
(Lägg foundation om det behövs)
- 2. "Concealer"
(Täck alla missfärgningar och blemmor med concealer. Som på bilden! - Självklart är behovet av täckning olika beroende på person)
- 3. "Ögonbryn"
(Fyll i ögonbrynen kraftigt, då det är en kraftig make-up. Vid högsta punkten, fortsätt och dra sträck utåt. Två stycken)
- 4. "Markering"
(Dra ett tjockt sträck, som en båge. Från mitten av ögat och ut, från mitten av ögat och in)
- 5. "Skugga"
(Lägg en mörk skugga över hela locket och upp till sträcket)
- 6. "Underögonen"
(Markera dina ögon kraftigt med skugga eller kajal. Se bild!)
- 7. "Kajal"
(Ta en brun/svart kajalpenna och markera innanför övre och nedre fransraden. Dra ut kajalen i ögonvrån samt i utkant av ögat)
- 8. "Nos"
(Ta kajalpennan och måla en nos. Hade lite problem med att få en bra form, men ni grejar det, med lite tålamod går allt :-)
- 9. "Läppar"
(Gör läpparna neutrala genom att lägga ett lager concealer eller lite foundation. Använd sedan kajalen som en läpp-penna och markera övre delen. Börja med amorbågen och dra sedan ut sträck som på bilden. Måla sedan på läpparna med pennan.)
- 10. "Skugga"
(Skugga ut markeringen under kindbenet så det ser naturligt ut)
- 11. "Ljusa upp"
(Lägg en ljus primer på näsben, kinder, under näsan, hakan och läpparna. Tryck dit och sudda ut)
- 12. "Morrhår"
(Använd kajalen och "dutta" prickar. Måla tunna morrhår uppåt och utåt mot tinningen)
- 13. "Skuggning, mönster" - Valfritt
(Ta en mörk skugga och gör konturerna till mönstret. Fyll i med valfri färg, jag själv valde en guld/brons. Skugga sedan ut de mörka konturerna med en ny pensel. Ta en brun skugga och en stor borste och svep från tinning, längs med hårfästet, till nästa tinning för en inramningseffekt)
- 14. "Finish"
(Avsluta med mascara. Svep över med ett puder om du känner för det)


KLAR
Hoppas ni testar.. Det är inte så klurigt :-)