inköpslista-när-jag-får-min-lön


2009-09-14


nu vill jag shoppa!
och det här är en av alla olika stilar jag trånar efter den här hösten..
har nog aldrig varit den tuffa tjejen förr ens nu. för nu är jag tuff! eller.. ja.. lite bara.
hmm.. vill åtminstone vara det.


"inte långt ifrån döden" känsla!


2009-09-08

Oj oj oj ojoj oj ojoj.. Jag ska berätta vad jag har gjort för tokigt en kväll som denna.
Det började med att jag efter middagen satte mig vid laptopen (som vanligt) för att spana in bra inrednings sidor. Men helt plötsligt sköljer en våg av "jag måste börja sporta igen" känslor över mig... Det suget jag kände, suget efter att sätta på mig mina löparskor och knyta åt dom sådär hårt som bara jag gör.. Suget efter att höja volymen på min "löpar-musik-playlist" på mobilen till max.. Suget efter att.. Ge mig ut och springa tills mina ben inte orkade bära mig längre. Det jag kände då var de starkaste känslorna jag känt på många veckor. Känslorna förvandlades till vilja. Viljan gav mig motivation!
Jag som alltid hatat att vara ute och springa? Vad hände? Varför blev det såhär? Hur som helst är jag glad att jag tog mig ut.. Och ja.. Hur gick det då? Jo de första fyra kilometrarna gick hur bra som helst. Sen när jag knappade in på den femte och sista kilometern kände jag hur det blev lite jobbigare för ryggen, händerna började domna.. Men, tack vare den otroligt peppande musiken som jag lyssnade på, så fortsatte jag glatt.. När jag hade ca 200 meter kvar så (observera att det var näst intill kolsvart ute när jag var ute) hoppade det plötsligt ut något framför mig på vägen!!! Gud vet vad det var?! Det var som sagt kolsvart ute och jag såg en siluett av något som liknade ett rådjur? en räv? en bock? en varg?! en ÄLG?! eller kanske till och med en BJÖRN!?!?!? haha okej nej inte en björn kanske.. men jävlar vad rädd jag blev.. skrek nog så att hela grannskapet väcktes. Men tack djuret, du fick mig i alla fall att öka hastigheten!
När jag kommer in på garageuppfarten och anstränger mig för att kliva över staketet och komma över, in på tomten, känner jag hur mina ben verkligen inte orkar bära mig längre.. Och där ligger jag, på gräsmattan och pustar ut.. Eller.. Okej det var då jag trodde att mitt liv var slut. Kändes som om jag skulle dö, som att mitt hjäarta skulle hoppa ut kroppen, hahaha. Men trots det, stunder som den jag upplevde då, ska man ta vara på! Känslan där var så gudomlig! Helt jävla underbart..

Hädan efter ska jag ut och springa varenda kväll! Åtminstone försöka. För så bra som man mår efter det, vill jag må hela tiden :-)
Det som var så tokigt med det här var nog att jag gav mig ut och sprang fem kilometer på tjugo minuter när jag inte rört mig på ca tre månader.. Bra jobb Lisa!happy face! jag tycker om mitt liv


överlevaren..


2009-09-06

sunday, bloody sunday
O
ja! Det är precis vad det är. Så sjukt mör efter helgens arbetspass.. Lite sömn och vila, mycket jobb. Tror jag kom upp i 33 timmar den här helgen. Och emellan det har jag försökt hålla mig i form vilket har gett mig en sjujävla träningsvärk i både mage, armar och ben. Faktiskt så känns det som om någon skulle ha använt mig som slagpåse, haha.

Natten till fredag, lördag och söndag har jag försökt leta på en divan-soffa till min lägenhet.
Funderar på någon i den här stilen, fast brun. Eller beige. Men då om soffan är brun, vill jag ha en ljus ryamatta, om soffan är ljus vill jag ha en mörk ryamatta.. Annars smälter det ihop så fult!


Min lista över alla saker jag behöver inhandla inför flytten och till lägenheten är mil tals... Kan ge er lite smakprov:
- Soffa
- Tv-bänk
- Säng
- Matta
- Lampor
- Soffbord
- Sodastreamer (ja, det skulle bli dyrare om jag köpte vanligt mineralvatten.. är stor konsument)
- Dammsugare
- Ton av vanilj doftljus
- Tre meter långa gardiner
- Filtar
- Kuddar
- Täcke
- Elvisp
- Porslin
- Knivar
.... Listan kan bli TRÅKIGT lång..

Inlägget blir innehållsfattigt och kort.. Mamma och jag sitter/ligger och tittar på Överlevarna på tv4. Den serien påminner om filmen The Happening, som för övrigt är väldigt bra, tycker jag.
I morgon väntar en lång sovmorgon! Börjar 12.05, läser lite bok på svenskan.. Har naturkunskap sen slutar jag. Känns lite jobbigt att åka dit så pass sent för två tråkiga lektioner.
Efter det ska jag på min första balansboll träning, kan bli spännande.

Nej, nu har jag skrivit så att jag har fått korv-fingrar.. Äckligt!
Go'natt och sov gott you all! Ω

lägenhet?


2009-09-03

Vilket break jag har tagit mig ifrån bloggen nu.. tur att jag har något riktigt roligt att berätta redan i "första" inlägget!
För 4650kr i månaden + el + mat kommer jag leva i min tvåa på 67m².
Det är en sekelskiftslägenhet, vilket betyder att det är tre meter upp till taket och skyhöga fönster. Den är så mysig! Jag längtar verkligen.. Nu blir det dock att jobba på som en dåre för att få ihop lite extra cash innan flytt. Måste ha råd med nya möbler och diverse prylar.. Sen är det alltid bra att ha ett konto med reservpengar ifall det nu skulle behövas.
Jag är lycklig!
Nu kommer min blogg nog mer handla om hur man klarar sig bäst,
som fattig student i en fin lägenhet ;-)