Make Up - Blue sky


2011-01-31

Nu har jag äntligen hittat tillbaka till bloggen!
Kom hem från Egypten sent på kvällen i fredags. Lördagen och söndagen spenderade jag med min saknade pojkvän. Och nu är det måndag, och jag är ledig från skolan som vanligt. Planerna för dagen är att packa upp min resväska, få lite ordning, blogga och sedan åka till Örebro för att fotograferas för tidningen Nollnitton. De har intervjuat mig om just min blogg, sminkblogg, och nu ska det fotas! Spännande :-)

 

Till den här sminkningen behöver du så mycket som:
Basprodukter i form av foundation, concealer, under eye concealer, transparent setting powder, puder med mattande effekt. Ögonbryns penna/skugga samt ett lipgloss i valfri nyans!

Till ögonen har jag använt: E.l.f's 100 pc palette (eller andra skuggor i nyanser av blått och turkos), MUS (Make up store) High Tech Lighter och sist men inte minst Max Factor False Lash Effect - Waterproof.

Varför jag väljer en vattenfast mascara "jämt" är för att jag tycker att den håller upp mina fransar mycket bättre än vanliga mascaror. Jag har alltid upplevt att mina fransar är väldigt tunga och slokar så fort jag lägger på mascara.
Känner du att du har samma problem? Då rekommenderar jag en vattenfast mascara! Speciellt Max Factor False Lash Effekt som finns på kicks för 175kr.

 



 


Till sminkningen har jag använt dessa skuggor - Från E.l.f's 100 pc palette

 


Svar på kommentarer!


2011-01-25

Kina: "Hej!
Trevlig blogg du har ;)
Är själv make up artist & fotograf på amatör nivå ;)
Jag har handlat en del från ELF.. dock aldrig sett den paletten!! Är svag för paletter, och den här måste man ju bara ha! :D
Är inne & kikar, men hittar inte den.. Såg reklam för den under 50% sale, men när man klickade in fanns den inte. Hur får jag tag på den? :)

Hälsning, Kina"

Svar: Hej och tack så mycket! :-)
Åh vad roligt! Du måste ge mig ditt gästlösen så jag kan få spana in din blogg också!
Angående paletten.. Jag såg ockås att den inte fanns att klicka hem "längre". Antingen är det för att den är slut just nu eller för att det var en specialare inför jul. Skicka ett mail och fråga vettja! ;-)

Kram Lisa


E.l.f 100 pc palette - Vart är du?


Resa - Egypten, Hurghada


2011-01-23

Igår var vi uppe med tuppen! Vi gick upp klockan åtta för att avnjuta lite frukost. Och hur var frukosten då? Hmm.. Det fanns otroligt mycket att välja på. Så ja, den var helt okej.
Efter det så tänkte vi lägga oss vid poolen - Men, solen hade inte hunnit nå ner till solstolarna så vi fick glatt sitta och vänta ett tag.
Efter några timmars solning så försvann solen från vårat hotell och vi blev visade (av handdukspojken) en takterass där vi kunde sola. Riktigt bra - Men utan pool.
Efter det tog vi oss en promenad runt omkring och vi konstaredade att det inte är lätt att vara tjej (turist) här. Det visslas, kollas, flirtas och gud vet vad när vi går förbi. Och alla vill bjuda på te! "No pay, it's gift!" är var dom säger - Jo tjena! Visst att man inte behöver betala för teét du dricker. Men dom har affärer i baktanke.

På kvällen gick vi ut och åt på Memories, vilket vi även gjorde i fredags. Den restaurangen kan man äta på utan att bli sjuk/ få magproblem!
Efter det gick vi och tittade lite i olika affärer efter presenter m.m. Och vi hittade en otrolig väskaffär med grymma väskor och grymma priser!
Mamma (och Malin), om du läser det här.. Vill du ha en väska? Och i vilken färg/stil?
Jag skulle köpa en väska, men hade inte tagit med mig pengar. Jag var lite osäker på vilken storlek jag skulle ta.. Vet ni vad han gör då? Jo han packar ner väskan i en påse och säger att jag ska ta med den, känna/testa, och sen komma tillbaka imorgon och betala! Snacka om godtrogna!
Efter det gick vi och la oss och myste med The sims 3 och O.C.

Idag har vi ätit frukost, jobbat på brännan och förhandlat lite!
Och nu ska vi på en promenad igen, fast åt andra hållet! :-)

Resa - Egypten, Hurghada


2011-01-23

Hej på er!
- Himlans dålig uppdatering, jag vet.. Men saken är den att jag och Carolina unnade oss en sista minuten i onsdags. Så vi hade mycket att göra i två dagar, eftersom vi åkte redan på fredagsmorgonen! Hur som helst så är vi i Hurghada, Egypten, just precis nu!

Jag kommer tyvärr inte uppdatera med så mycket sminkningar här nere, men jag tar tillfället i akt och ser till att uppdatera med lite resebilder och information istället!

Egypten och Hurghada är.. Smutsigt, fattigt, otroligt religiöst och varmt i solen (i skuggan är det också relativt varmt men jag är riktigt frusen av mig, så jag fryser där haha). Hur som helst så har vi inte hittat någon kanonstrand än, så vi ligger vid poolen och på takterassen och grillar våra kroppar.

Det är ingen "party hard" stad direkt. Av det lilla vi har sätt i alla fall. Det finns inga direkt "fina" restauranger i vårat område och inte heller någon pålitlig supermarket. Nu låter det som om det bara är massa negativt, men det är det inte. Dock hade jag lite högre förväntningar. Men som sagt, vi har ju inte sett allting än!


Första bilden - Hamn/strandpromenad


Make Up - Spring Nana


2011-01-17

Här kommer en bild på min sminkning idag när jag först inte har linser i ögonen, och sedan på den andra bilden har mina Pacific Blue linser i. Dock blev ljuset så konstigt i bilen så det ser ut som att jag har blåa ögon på båda bilderna, vilket jag inte har. Min egna ögonfärg är grön, och linserna är som sagt blåa!

 



Utan linser




Med linser



Med linser



Till sminkningen har jag använt dessa skuggor - Från E.l.f's 100 pc palette


Svar på kommentarer!


2011-01-16

Lina: "Hejsan!!
Har blivit väldigt inspirerad av din blogg och dina fina sminkningar! Tänkte bara fråga om du fäster glittret och stenarna med något speciellt? Lite roligt att ha vid speciella stunder.
Kram"

Svar: Hej Lina! Åh, vad roligt att jag inspirerar :-)

Ja det är nämligen så att jag fäster glittret med min ögonskuggsprimer från Make up store - som är en highlighter egentligen! Dom kostar 155kr/st. Kan tyckas vara dyrt, men de räcker å andra sidan riktigt länge (Highlightern är en underbar ögonskuggsprimer också). Det viktiga är att det du fäster glittret med är smidigt att arbeta med. Men självklart också att det är tillräckligt klibbigt så att glittret fäster över huvudtaget samt att det sitter kvar.


Stenarna fäster jag med ett såkallat hudlim från Panduro. Tyvärr har inte Panduro någon webbsida eller webshop. Men jag såg precis att det finns att beställa på Maskspecialisten för endast 39kr! OBS det står att det inte får användas i närheten av ögonen. Dock är det ju precis det jag använder limmet till. Jag har känt att det har svidit lite en stund när jag precis fäst stenarna, inget mer. Så det är upp till dig själv!
Annars skulle jag rekommendera ögonfranslim som är till för att kunna fästa saker runt ögonen.



MUS High Tech Lighter
155kr


Anonym: "Tack för att du svarade :) Om jag köper en ögonbrynspenna så är det ju det där med färgen. Ska det vara en lite mörkare eller ljusare färg än den man har? Eller ska jag hitta en färg som är så lik den jag har som möjligt? Jag har mellanblont hår, och vill helst inte att det ska synas så mycket att jag har fyllt i ögonbrynen."

Svar: Hitta en färg som är så lik din ursprungliga ögonbrynsfärg för ett så naturligt resultat som möjligt. Om du är lite rädd för att det ska synas för mycket, så tycker jag att du ska be om hjälp i butiken du planerat att köpa ögonbrynspennan i. Förklara precis det här du just förklarat för mig så kommer dom hjälpa dig att hitta en bra färg för dig :-)

Make Up - Caribbean Blue


2011-01-16

Efter min ögonskuggsprimer har jag enbart använt skuggor från E.l.f's 100 pc palett!
Samt lite stenar och glitter från Panduro.

Jag blir bara mer och mer nöjd för varje gång jag använder paletten. Rekommenderar den varmt :-)

 

 

 

 


Här har jag petat in en lins i ögat också!  -Från Färgadelinser.se, färgen heter Pacific Blue
De kostar 149kr och är månadslinser.





Svar på kommentarer!


2011-01-14

"Anonym: är detta täckande? eller är I.d´s mer täckande?", "blir man glansig av den?"

Svar:
Jag tycker inte att den ger full täckning, dock var det inte det jag själv var ute efter. Självklart är det svårt att få en mineralfoundation riktigt täckade med tanke på att den är i just puderform.
Jag har tyvärr inte testat I.d's smink, så jag kan inte jämföra de produkterna. Det är dock en grov prisskillnad mellan de produkterna. Elf's betalar du som sagt 43kr (2,48g) och för I.d's får du betala 318kr (8g) - båda två har solskyddsfaktor 15 också, ett plus om du ska utomlands.
Självklart kan du bli glansig av mineralfoundation också, beroende på hur varmt det är och hur mycket du svettas. Men den är absolut ett bättre val att använda en foundation i puderform än en flytande för att undvika att bli glansig!

"Eyebrowns:
Hejsan! Jättebra blogg, verkligen :) Jag har en sak som jag hoppas att du kan hjälpa mig med...

Jag tycker att det är jättefint med fina ögonbryn, men är inte nöjd med mina. Dom är liksom lite "tunna" eller vad man ska säga, alltså inte smala utan det är liksom inte så mycket strån. Och sen så lyckades jag plocka bort ett eller två strån på där uppe på det ena brynet för typ ett år sedan och det verkar inte växa tillbaka så det är lite rakare än det andra brynet :/ Vet du något jag kan göra? Det är mest formen som stör mig, och att det ser ut som det saknas strån på vissa ställen. Hoppas du förstår hur jag menar, jag vill verkligen ha hjälp!"

Svar:
Hej och tack så himla mycket! :-) Om du bara har råkat plocka bort strån en eller två gånger så borde hårsäckarna normalt inte ha tagit skada, vilket betyder att ståna borde växa ut igen! Men om det skulle vara så att du råkat skada dem tillräckligt, så finns det inget man kan göra åt saken tyvärr. De alternativen som då finns är att tatuera strån där det fattas, eller göra en transplantation. Dock är båda alternativen ganska dyra.
Ett enkelt och mycket billigare alternativ är att fylla i brynet med en ögonbrynskugga eller ögonbrynspenna - helt enkelt!
Så det är mitt tips till dig, köp en bra ögonbrynspenna/skugga och fyll i med! Du kan variera formen och grovleken på brynen väldigt lätt.
Hoppas det var till någon hjälp. Skriv gärna igen om du har några andra frågor!

Make Up - Peachy Prom Lips


2011-01-13

Läppstiften jag har använt till Peachy Prom sminkningen är från E.l.f.
Nyanserna heter Cool Coral och Party Pink. De kostar ca 36kr/st

 


Make Up - Peachy Prom


2011-01-13

En tjej som kommenterade ett av mina tidigare inlägg döpte sig till "Prom is coming up!".
Så sant som det är sagt, snart är det dags för bal. Även för mig, iiiiih, är jätte glad över att också få gå på bal i år (eftersom jag egentligen skulle tagit studenten och fått gå på bal) även fast jag enbart går första året. Jag har min underbara pojkvän Filip att tacka för det.

Hon ville ha sminktips på en enkel sminkning som passar till färgen "peach".
Och som hon också sa, det ska vara fint men ändå inte för mycket! Och det håller jag med om. Jag tycker inte att man ska sminka sig så hårt på balen.
Lätta, fina sminkningar som främhäver alla personliga drag i ansiktet är något som jag kommer satsa på när jag sminkar mina baltjejer! Jag tycker att man ska satsa på antingen läppar eller ögon, då det kan bli lite väl mycket om man smackar på med starka färger på båda ställena! Men det är självklart vad jag tycker.




När jag hör färgen "peach", så tänker jag på en färg som är ett mellanting mellan dessa två färger här ovan. Det är väldigt svårt att veta just hur din "peach" är i nyansen när jag inte har någon bild.

Men här kommer ett förslag på en lätt och fräsch sminkning till en "peachig" balklänning! :-)
Jag valde att lägga mycket fokus på läpparna och mindre på ögonen.
Jag tycker att det är snyggt med en stark ton på läpparna. Det är vågat med starka läppar, men väldigt snyggt! Ett stort plus är att tänderna ser vitare ut.
På ögonen valde jag att skugga i nyanser av peach, faktiskt! Tycker det är fint att matcha lite lätt.




Här har jag använt ett tunt lager av ett väldigt varmt rouge precis på kindäpplet som jag tonat ut på kindbenet. Och på läpparna har jag också använt ett väldigt varmt rosa läppstift som skiftar lite i orange. Sedan avslutade jag med ett transparent lipgloss.



Utan blixt. En lätt skimmrig skuggning med ljus, pärlvit, skugga i ögonvrån.
Samt vit kajal i vattlinjen och ljust skimmer längst in på underfransarna.
Och för det där lilla "extra" så fäste jag en transparent pärla på fransen vid ögats slut.




Utan blixt. Jag har fäst pärlan med ett hudlim från Panduro för ca 89kr (om jag inte minns fel).

 

 


Med blixt.




E.L.F Eyeshadow Collection 100pc


2011-01-12

Jag tänkte att jag skulle passa på att visa och skriva lite om E.l.f's eyeshadow palette som jag fick i julklapp.
Den innehåller 100 skuggor. Ungefär 1/3 av skuggorna är skimmriga medans resten är matta. Det uppskattar jag verkligen då Kosmetikan.se's skuggpaletter som jag har innehåller nästan bara skimmriga skuggor.

Kvalitén på skuggorna är okej. Man måste verkligen arbeta in skuggan i penseln först då själva skuggan är otroligt hårt packad, för att ens kunna få färg på penseln. OCH använda primer så att de fäster. Använder du primer blir de också mer pigmenterade (färgstarka) också.

Den är helt klart värd pengarna! Dock är den just nu slutsåld som den verkar.
Jag tänkte göra en sminkning med bara skuggor från den här paletten och visa, så ni får se hur det kan se ut :-)

 


E.L.F's 100 eyeshadow palette



Alla färger på skuggorna, det är blandade skimmriga och matta



Varje skugga är lite större än ett pekfinger.




Testade att applicera några skuggor på handen.


Svar på kommentarer!


2011-01-10

"lisa: hej as fin blogg!!! jag ska snart utomlands, och när man är i lite värme länder så kladdar sig sminket... vilket smink ska jag använda???"
Svar: Tack så himla mycket! :-) Åh, vad avundsjuk jag blev nu.. Vad roligt för dig!
Det du ska tänka på när du använder smink utomlands, är att inte använda så feta produkter, exempelvis mineralfoundation och mineralconcealer. Samt vattenfast smink såsom vattenfast mascara och eyeliner!


Dock förstår jag om det känns lite sådär att köpa massa nytt smink inför en utlandsresa, speciellt mineralsmink och vattenfast. Men jag har ett tips på billiga produkter som är riktigt bra!
Hört talas om ELF (Eyes lips face)? De har en webstore med massvis av olika produkter som jag varmt kan rekommendera. Jag har själv deras mineralfoundation och mineralconcealer hemma nu! Sen kan jag även berätta att deras vattenfasta eyeliner är otroligt bra! Den är otroligt billig också, 19kr! Klicka här.
De har ett startkit med mineralfoundation, concealer och rouge. Till det får man en liten väska och två borstar - en till foundation och en till rouge. Det finns fem olika nyanser på kitten. Allt det för endast 183kr! Klicka här så kommer du direkt till det!

Frakten kostar ca 40kr till Sverige, vilket är otroligt billigt!
Det tar ungefär 5 arbetsdagar för dig att få paketet. Jag har beställt där ifrån många gånger och ibland har det tagit 3 dagar, ibland 5 dagar och ibland 7 dagar. OBS - arbetsdagar.

Såhär ser mineralkittet ut!
Ha en bra utlandsresa! :-)

Make Up - Good Times


2011-01-07

Good Times - Roll Deep
Här kommer två varianter av en sminkning jag gjorde här om kvällen!
Den översta är orginalsminkningen - lite mer, lite extremare.
Den understa är en variant av den övesta.. En som man kanske mer kan tänka sig att använda sig av till fest m.m.










 


Svar på kommentarer!


2011-01-02

"F: Hej du ! Hur fixar du dina ögonbryn?? Du har lagt i ngn färg?"
Svar: Hej på dig! Jag fixar mina ögonbryn lite olika beroende vad jag känner för.
Det här var kanske inte den bästa bilden (nedan), men jag har inte så många andra just här.. Jag varierar med att fylla i ögonbrynen med enbart en ögonbrynspenna från max factor som gör brynen lite "fylligare". Om jag sedan vill ha dem mer dramatiska och ytterligare lite mer markerade så fuktar jag en snedställd pensel och "doppar" i en mörkbrun brynskugga som jag lägger i underkant av brynet, samt där jag tycker att det fattas lite hårstrång/färg (som det gör i början och slutet av mina bryn). Jag markerar dem hårdare i underkant, där hårstråna börjar växa. Sedan tar jag samma pensel och suddar in skuggan i resten av brynet.
Det är enklare att visa än att förklara med ord - så jag slänger upp ett inlägg om enbart bryn.. inom kort!



"Carro: Hejsan! Jättebra blogg!
Jag undrar bara.. Hur mycket tar du för en dags/kvälls make?
Tack på förhand! :)"
Svar: Tack så himla mycket, blir jätte glad av att höra att du gillar bloggen :-) Mitt pris varierar lite beroende på om du har egna basprodukter eller ej. Som fattig student har man tyvärr inte råd med foundations och bra puder, löspuder, fixeringspuder i alla olika nyanser. Det blir självklart billigare om jag får använda dina basprodukter.
En dagsmakeup har jag nu till en början sagt att jag tar 150kr för. Och då använder jag mina produkter, förutom basprodukterna. En kvällsmakeup tar jag 200kr för. Och där är det också mina produkter, förutom basprodukterna som används. I priset har jag räknat med transportkostnader också, så jag kommer självklart till dig och lägger make up. Om du förstås inte bor 20-40-60-90 mil ifrån mig. ;-)

Så sammanfattningsvis:

Dagsmake-up: 150kr (exklusive basprodukter)
Kvällsmake-up: 200kr (exklusive basprodukter)