Make Up - Förstora och förminska


2011-02-20

Förstorande och förminskande effekt!


När man lägger ögonmakeup och vill ha en förstorande effekt finns det några enkla knep.

→ Använd vit kajal innanför undre fransraden.

→ Arbeta med ljusa, skimmriga skuggor på ögonlocket, närmast fransraden. Och något mörkare skuggor i globlinjen.
Ljusa skuggor samt skimmriga skuggor ger en illusion av förstoring. Och för att få djup och en skuggningseffekt så lägger du en mörk skugga i globlinen.

 

 

När man lägger ögonmakeup och vill ha en förminskande effekt, som ofta ger en förförisk look, så finns det också några enkla knep.
→ Använd svart/mörk kajal innanför fransraden, både uppe och nere!
→ Arbeta med mörka färger. Lägg mörk skugga över hela locket för att få en hårdare look. Tona annars med en lättare skugga in mot ögonvrån för ett inte lika hårt resultat.
Mörka skuggor ger en illusion av förminskning. Och även här skuggas den mörka skuggan i globlinjen samt försiktigt utåt och uppåt för att få en skuggkningseffekt och djup.
→ Rama gärna in ögat med eyeliner längs med övre fransraden och skugga med en mörk skugga längs med undre fransraden. Det ger en förförisk look och gör din blick intensiv och spännande!

 

 

Att göra en mörk och inramad ögonmakeup är något man oftast gör till fest eller kvällsaktiviteter.
Tänk på när du gör en så pass starkt markerad ögonmakeup att tona ned på rouget och läppstiftet. Det blir lätt för mycket, välj därför inte så stark färg på rouge eller läppstift. Överväg att kanske bara att skugga fram kindbenen och att använda ett ljust gloss på läpparna.

 

 


Förstorande


Förminskande


Här har jag dock inte enbart jobbat med kontrasterna mörkt och ljust, men med kajalerna och eyeliner. Just för att ni ska se att det faktiskt blir skillnad av så pass lite!Kommentarer

Du jag måste fråga.. Vad använder du för kajalopennor som verkligen håller sig kvar innanför fransarna? Det mesta jag använt försvinner..

2011-02-21
Anonym

Fyfan vad fint!

2011-02-23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0